Allergie

2021.01.11

Iedereen weet dat allergieën heel erg vervelend kunnen zijn. Het kan leiden tot heftige reacties die door een kleine aanraking of blootstelling al kunnen oplopen. Deze reacties kunnen worden veroorzaakt door een grote variatie aan dingen, al zijn dat dieren, bomen en planten of specifiek voedsel. Het lijkt wel alsof alles voor een allergische reactie kan zorgen! Maar er is een mogelijke oplossing.


In de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is er een techniek die ervoor kan zorgen dat jij mogelijk ook van je allergische reacties af kan komen. Wij moedigen individuen niet aan om op zichzelf te experimenteren en adviseren echter wel altijd een professionele allergischt te raadplegen om het werken van deze behandeling te confirmeren. In de NLP worden allergieën gezien als een fobie van het immuunsysteem. Dat is omdat een fobie een overreactie is op een bepaalde stimulus. Al is dit een muis, een hoogte of een andere fobie die vaker komt, ze hebben allemaal één gedeeld kenmerk. Een situatie wordt bijna irrationeel gevaarlijker ingeschat dan dat hij werkelijk is. Hetzelfde geld voor het immuunsysteem met betrekking tot allergische reacties. Hierbij is het allergeen een stof die eigenlijk niet schadelijk is voor het lichaam maar toch geeft het lichaam een heftige reactie op deze stof.


Om dit te aan te strijden wordt het brein opnieuw geprogrammeerd doormiddel van verschillende NLP technieken om deze stoffen niet meer te zien als schadelijk. Door het toeppassen van de juiste NLP technieken wordt er gecommuniceerd met elke cel in het lichaam om zo de boodschap over te brengen dat de stoffen waar zo heftig op gereageerd wordt niet schadelijk zijn en juist een goede toevoeging kan zijn voor het lichaam. Wanneer deze techniek succesvol is toegepast wordt het mogelijk om met een allergische reactie minder door het leven te gaan.