Virtuele maagband: Afvallen met een maagband door hypnose

2019.12.10

Afvallen met een maagband is iets wat veel mensen overwegen wanneer ze langdurig last hebben van overgewicht. In plaats van een echte maagband kun je ook een virtuele maagband nemen. De effecten ervan zijn vergelijkbaar met een echte maagband, maar je hebt er veel minder “last” van. Maar wat is een virtuele maagband eigenlijk?

 

Virtuele maagband

Een virtuele maagband is een maagband die je krijgt terwijl je onder hypnose bent. De maagband wordt “virtueel” om je maag gebonden. Onder hypnose raak je ervan overtuigd dat jij een maagbandoperatie hebt ondergaan en dat je veel minder kunt eten dan voor de “operatie”. 

 

Virtuele maagband onzin

Nu kun je denken dat zo’n virtuele maagband die met hypnose bij je wordt aangebracht onzin is. Hoe kan een trucje in je hoofd er nu voor zorgen dat je daadwerkelijk minder eet, honger is toch honger? 

 

Dit wilden wetenschappers ook wel eens weten.

 

Uit een pilotstudie die in 2016 is uitgevoerd blijkt dat sommige deelnemers wel 17 kilo konden afslanken door de virtuele maagband. In dit onderzoek deden 30 mannen en vrouwen mee die een BMI hadden van boven de 27. 

 

Daarbij is het goed om je te realiseren dat in wetenschappelijk onderzoek alle deelnemers de virtuele maagband op precies dezelfde wijze krijgen. Er wordt dan dus niet ingegaan op individuele verschillen, die je in de praktijk wel krijgt. Hierdoor kunnen de resultaten nog beter zijn in de praktijk dan onder de gecontroleerde en gestandaardiseerde procedures in een wetenschappelijk onderzoek. 

 

Een virtuele maagband is dus echt geen onzin. Dit laten de ervaringen van mensen ook zien. 

 

Virtuele maagband ervaringen

Onze therapeuten hebben al meerdere mensen geholpen met een virtuele maagband. Dit zijn hun ervaringen:

 

Net als Emma die meer dan 25 kilo afviel na de virtuele maagband. 

 

“Ik bleef met veel overgewicht zitten na de geboorte van mijn dochter en wilde een maagbandoperatie ondergaan. Ik ging zoeken op internet en de bedragen en de complicaties van een maagband operatie vond ik wel erg hoog. Tot ik de hypnose maagband tegenkwam.

 

Voor een fractie van de kosten onderging ik de 4 sessies en viel eenvoudig 25 kilo af en voel mij ook een stuk beter. Ik sport meer, ik eet gezonder en het gaat allemaal vanzelf. Nogmaals dank je wel!”

Afvallen door hypnose, deze vrouw verloor 25 kilogram


 

Of José die even reageerde op een berichtje over de virtuele maagband.

 

null


 

Virtuele maagband veilig

Voor veel mensen is het logisch om niet te snijden in een gezond lichaam. Het ligt dan aan jezelf of je jezelf een ongezond lichaam vindt hebben als je een BMI hebt van boven de 27 en je in jezelf wilt laten snijden voor het aanbrengen van een maagband.

 

Het lijkt mij dat een lichaam dat kan afslanken op eigen kracht, al is het met een virtuele maagband, nog gezond is.

 

Daarbij is een echte maagband aanbrengen ook niet zonder risico’s. Wanneer je een operatie ondergaat is er altijd de kans op complicaties tijdens de operatie. Daarbij houd je er een litteken aan over, omdat er letterlijk in je gesneden wordt. Er gaat een super scherp mesje door je huid heen en iemand gaat letterlijk je lichaam in om een band om je maag aan te brengen. 

 

Door de band om je maag kun je namelijk een hernia hiatus krijgen, dit betekent dat je maag een stukje door je middenrif naar boven komt in de ruimte die eigenlijk gereserveerd is voor je longen. Hierdoor kun je meer last krijgen van brandend maagzuur. 

 

Dit risico loop je niet bij een virtuele maagband. 

 

Bij een maagverkleining kun je zelfs last krijgen van galstenen, dit is ontzettend pijnlijk, en kan weer aanleiding zijn voor een alvleesklierontsteking. Dit kan weer complicaties krijgen waardoor je diabetes type 3 krijgt en sommige mensen die een ernstige alvleesklierontsteking krijgen zijn zelfs de rest van hun leven afhankelijk van medicinale enzymen voor hun gehele spijsvertering. Dan wordt eten helemaal een puzzel. 

 

Dit risico op complicaties die weer voor andere complicaties zorgen heb je niet bij een virtuele maagband. 

 

De echte maagband kan ook naar een lager deel van je maag zakken nadat die is geplaatst. Dit kan ervoor zorgen dat voeding helemaal niet meer van de maag verder kan naar de darmen (dus meestal zul je dan gaan overgeven). 

 

Dit kan in ernstige gevallen er zelfs voor zorgen dat een deel van de maag niet meer goed voorzien wordt van bloed, waardoor dat deel kan afsterven. Of je maag krijgt zoveel spanning te verduren waardoor je last krijgt van een maagperforatie.

 

Dan moet je wéér onder het mes om de maagband weer op de juiste plaats te zetten of om zelfs de hele maagband weer te verwijderen. Waardoor je weer terug bent bij af. 

 

Een virtuele maagband is risicoloos en je zult dus nooit last krijgen van dit soort ernstige complicaties. 

 

Virtuele maagband procedure

Dus een virtuele maagband is veilig, wetenschappelijk gezien werkt het om tientallen kilo’s af te slanken en in de praktijk van onze therapeuten zie je dat het zelfs nog beter werkt dan wetenschappelijk gezien bewezen is.

 

Wat zijn dan de stappen die gezet worden wanneer je een virtuele maagband krijgt?

 

Wanneer je een virtuele maagband krijgt onderzoekt de hypnose-expert met je waarom je meer eet dan gezond voor je is. Of hier bijvoorbeeld een emotionele oorzaak voor is. Vervolgens kan hier wat mee gedaan worden.

 

Dit gebeurt in eerste instantie vaak met regressie. Tijdens een regressie ga je terug naar het moment waarop eten een belangrijke rol in je leven heeft gekregen. Vervolgens ga je terwijl je onder hypnose bent iets doen met dat moment om eten een andere rol in je leven te geven. Wat datgene is wat je gaat doen verschilt per persoon, omdat niemand hetzelfde leven leidt. 

 

De hypnotiseur begeleidt je door dit proces om die overtuiging dat voeding iets oplost te veranderen.

 

Tevens wordt er gekeken naar gedachtepatronen over voeding en die misschien leiden tot overmatig eten. Hypnotische suggesties om gezonder over voeding na te denken komen er dan ook vaak bij kijken. Dit kunnen suggesties zijn zoals:

 

“Voeding is brandstof voor je lichaam en geest.”

“Je lichaam is een tempel.”

“Bewegen is leuk.”

“Je kan alles.”

“Je bent goed genoeg.”

 

Dit zijn slechts voorbeelden van hypnotische suggesties. Afhankelijk van jouw overtuigingen over jezelf en voeding kan een hypnose-expert ervoor kiezen om je andere suggesties te geven. 

Al deze technieken helpen je om er makkelijker mee om te kunnen gaan dat het lastiger voor je wordt om veel te eten.

 

Je krijgt namelijk een virtuele maagband, waardoor je ervan overtuigd raakt dat je minder kunt eten. 

 

Hiervoor word je ook eerst onder hypnose gebracht. 

 

Daarna krijg je in een visualisatie waarin je de virtuele maagband echt krijgt. Je raakt er hierdoor in je onderbewuste van overtuigd dat je dat je de maagband daadwerkelijk hebt gekregen. Hierdoor voel je je sneller voldaan, net zoals bij een echte maagband. 

 

Sommige hypnotiseurs maken ook gebruik van extra middelen om het super geloofwaardig te maken. Bijvoorbeeld door ziekenhuisgeluiden toe te voegen aan de visualisatie en geuren die voorkomen in ziekenhuizen, zoals de geur van antibacteriële zeep. 

 

Na de procedure kun je ook zelfhypnose hulp meekrijgen die je thuis kunt gebruiken om de effecten blijvend sterk te houden. Je kunt bijvoorbeeld een mp3 meekrijgen met de geleide visualisatie erop die specifiek voor jou is gemaakt. 

 

Meestal kom je nog een sessie terug om te controleren of de virtuele maagband goed geplaatst is. Mocht dat niet zo zijn, dan kan de hypnose-expert de virtuele maagband versterken, zodat je het alsnog goed komt.

 

Er zijn zelfs hypnotherapeuten die je langere tijd helpen, vooral als je veel gewicht wilt verliezen. 

 

Virtuele maagband effecten

Zoals gezegd is het belangrijkste effect van de virtuele maagband dat je gewicht verliest. 

 

Daarnaast zijn er nog een paar andere effecten.

 

Het wordt makkelijker voor je om niet te veel te eten. Uit ervaringen van mensen blijkt dat ze zonder erover na te denken veel beter kunnen genieten van eten zonder zich direct vol te proppen. Er worden bijvoorbeeld maar een paar happen van een stuk taart gegeten in plaats van dat er een paar stukken taart gegeten wordt. 

 

Je krijgt meer zelfvertrouwen. Doordat je het probleem wat zorgt voor extra eten oplost, zodat je niet meer extra eet, krijg je ook meer zelfvertrouwen. Je hebt meer vertrouwen in dat je jezelf in de hand hebt. Naarmate je meer gewicht verliest voel je je ook steeds beter en op die manier krijg je een opgaande spiraal die een ontzettende boost voor jouw zelfvertrouwen is. 

 

Hoe snel val je af na een virtuele maagband

Ja leuk en aardig dat je meer zelfvertrouwen krijgt en afslankt, maar hoe snel gaat dit nu na het plaatsen van de virtuele maagband.

 

De effecten van de virtuele maagband merk je direct. Je verandert namelijk vrij snel je onbewuste eetpatroon waardoor je in de eerste week na de plaatsing al gewicht kunt verliezen.

Afhankelijk van de mate van het overgewicht dat je hebt kan dit variëren van een halve kilo tot meerdere kilo’s per week. 

 

Omdat je gezond leert omgaan met voeding kun je langdurig afslanken door de virtuele maagband totdat je op je natuurlijke gezonde gewicht zit wanneer je een gezond eet- en beweegpatroon hebt. 

Het is geen crashdieet en het afvallen zal dus heel gelijkmatig gaan. Dit is gezond en zorgt ervoor dat je gewicht ook weg blijft. 

 

Virtuele maagband en eten

Wanneer je een virtuele maagband hebt gehad kun je onbewust heel anders omgaan met eten dan voorheen. Eten is bijvoorbeeld niet meer een oplossing wanneer je je even wat slechter voelt, wandelen kan dan opeens de oplossing worden. 

 

Je kunt na de virtuele maagband nog steeds eten waar je zin in hebt. Je zult alleen merken dat je zin hebt in andere voeding en bewuster eet. Hierdoor eet je bijvoorbeeld alleen een pizzapunt in plaats van een hele pizza. Dit kan al ontzettend veel schelen wat betreft minder eten en het verliezen van gewicht. 

 

Daarbij kun je meer genieten van gezonde voeding. Fruit is opeens niet meer fruit, maar snoep. Wortels, komkommer en paprika zijn je lekkere snaai tussendoortje in plaats van een saucijzenbroodje. 

 

Na de virtuele maagband ben je je ook bewuster van wanneer je voldaan bent. Je eet dus niet meer totdat je misselijk bent, maar totdat je het gevoel hebt dat je genoeg hebt gehad. 

 

Virtuele maagband begeleiding

In overleg met je hypnose-expert kun je ook langere tijd begeleiding krijgen na het ontvangen van de virtuele maagband. Mocht je onverhoopt toch tegen problemen aanlopen, dan kan je hypnotherapeut je hiermee helpen om zo min mogelijk last te hebben van die problemen. 

 

Sommige hypnotiseurs hebben standaard een programma waarbij je ongeveer een half jaar begeleid wordt om goed om te gaan met de veranderingen die in je leven kunnen komen. 

 

Je kunt het beste contact opnemen met de hypnotherapeut van jouw keuze om te vragen wat de mogelijkheden zijn als je langere tijd begeleiding wilt krijgen voor de virtuele maagband. 

 

Hoe weet ik of het voor mij werkt?

Veel mensen vragen zich af of een virtuele maagband wel voor ze werkt omdat ze hiervoor onder hypnose gebracht moeten worden. Dit is iets wat je kunt overleggen met je hypnotiseur.

 

Deze kan eenvoudig bij je controleren hoe makkelijk (of moeilijk) jij onder hypnose te brengen bent, nog zonder dat er verder andere technieken gebruikt worden om je mindset of gedrag te veranderen. Wanneer daaruit blijkt dat jij onder hypnose te brengen bent, zal de hypnotische maagband ook voor jou werken.

 

Ben je lastig in hypnose te brengen? Dan kan het nodig zijn om een paar sessies extra in te plannen zodat de hypnotische maagband en andere suggesties diep in je onderbewuste doordringen. 

 

Hoe weet ik of ik een virtuele maagband nodig heb?

Bij een echte maagband is het vaak nodig dat je een hoog BMI hebt, van bijvoorbeeld boven de 40 voordat je die krijgt. Bij een virtuele maagband heb je niet een minimum BMI voordat je die kunt krijgen. 

 

Of je nu 40 kilo of 4 kilo wilt afvallen. In beide gevallen kan een virtuele maagband de oplossing zijn. Het is dus vooral je eigen wens die leidend is in het antwoord of jij een virtuele maagband nodig hebt.

 

Wil jij op een andere manier met voeding omgaan? Minder binge-eten? Gezonder eten? Je eetpatroon veranderen? Dan kan een virtuele maagband je daar zeker bij helpen. 

 

Virtuele maagband kosten

De prijzen variëren per therapeut omdat dit afhankelijk is van hun persoonlijke uurtarief, maar je bent zeker geen duizenden euro’s kwijt zoals bij een echte maagband die vaak al boven de 5000 euro kost.

 

Je kunt dan bij een virtuele maagband toch minstens 10 keer zo goedkoop uit zijn. Je denkt dan namelijk maar aan een paar honderd euro in plaats van duizenden. 

 

Vergoeding virtuele maagband

Omdat de virtuele maagband onder hypnotherapie valt kunnen de kosten voor een virtuele maagband vergoed worden door de verzekeraar onder het kopje alternatieve geneeswijzen, hiervoor heb je vaak een extra verzekering van een paar euro per maand nodig. Dit zit dus niet in het basispakket.

 

Moet je toch zelf de kosten betalen? Dan is het goed om te weten dat er maar een paar sessies nodig zijn. Je kunt dan met je gekozen hypnose-expert afspraken maken over de kosten en eventuele gespreide betalingen als dat beter bij je financiële situatie past. 

 

Maar uiteindelijk is het toch ontzettend waardevol als je geen extra gewicht hoeft mee te slepen en je langer in goede gezondheid verkeert doordat je kans op diabetes type II en hart- en vaatziekten veel kleiner wordt omdat je gewoon geen last meer hebt van overgewicht nadat je de effecten van de virtuele maagband ervaart. 

 

Nadelen virtuele maagband

De virtuele maagband heeft vrijwel geen nadelen. Als je dan toch een paar nadelen wilt horen, bij deze:

 

  • Het laten plaatsen van de virtuele maagband kost een paar uur tijd. 
  • De virtuele maagband is net niet gratis. 
  • De virtuele maagband zorgt ervoor dat je op gegeven moment geen snoep meer in huis hebt. (Heel lastig bij onverwacht bezoek 😉). 
  • Andere problemen kunnen per ongeluk ook opgelost worden terwijl je daar niet om hebt gevraagd (wel heel handig).  
  • Je moet in de periode na de virtuele maagband eten weggooien of weggeven omdat je er simpelweg geen zin meer in hebt. 
  • Als je je verveelt moet je echt iets bedenken om te doen, omdat je ook geen zin meer hebt om je verveling weg te eten. 

 

De virtuele maagband

Heb je na het lezen van het wetenschappelijk bewijs dat het werkt, de praktijkervaringen over de geweldige effecten en na te zien dat het totaal risicoloos is het idee dat jij ook de virtuele maagband moet hebben?

 

Op dit platform kun je kiezen uit meerdere hypnotherapeuten die je kunnen helpen met het krijgen van de virtuele maagband. 

 

Je hoeft simpelweg alleen bij de zoekfunctie op deze site in te vullen dat je een oplossing zoekt voor de virtuele maagband (als je op het vakje klikt kun je scrollen totdat je de virtuele maagband vindt) en op zoeken te klikken. 

 

Vervolgens krijg je onze hypnotherapeuten te zien die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een virtuele maagband en waar deze werkzaam zijn.

 

Op die manier kun jij de virtuele maagband bij jou in de buurt laten plaatsen.