HoiπŸ‘‹, loop jij vast door de gevolgen van het coronavirus? Praat erover, juist nu!

Zorgt het virus, de lockdown en alle maatregelen bij jou voor problemen, stress of depressieklachten? Onze therapeuten willen je helpen om deze moeilijke periode door te komen. Met een gratis coachingsgesprek gaan we samen opzoek naar een nieuw perspectief waar ook jij je weer fijn kan voelen in deze moeilijke tijden.

 • Gebruik de zoekfunctie om therapeut te vinden bij jou in de buurt te vinden, dit kan zo dichtbij of ver weg zijn als jij wilt, zolang jij je er comfortabel bij voelt.

 • Kies een therapeut uit waar jij je goed bij voelt. Elke therapeut heeft zijn eigen specialisaties, probeer degene te vinden die het beste bij jouw situatie past.

 • Neem gratis contact op met de therapeut. Alle therapeuten die worden weergegeven in de zoekfunctie hebben zich expliciet aangemeld om jongeren zoals jij te helpen, wees dus niet bang om contact met ze op te zoeken.

Vind de therapeut die bij je past
Er zijn 0 therapeuten die jou willen helpen!
Er zijn heel veel therapeuten die jou graag willen helpen met de problemen die je voelt door de corona periode. Je kan de zoekfunctie hierboven gebruiken om een therapeut in jouw buurt te vinden. Je kan ook een therapeut hieronder zoeken die goed bij je past. Iedereen wilt jou helpen in deze moeilijke periode.

β€œIk weet niet meer wat ik moet doen, ik voel me de hele dag eenzaam...”

- Eva, 21 jaar

β€œIk verheugde me zo erg op mijn achttiende verjaardag maar nu heb ik deze alleen moeten vieren zonder mijn vrienden, dit soort dingen maken me doodongelukkig”

- Michel, 18 jaar

β€œIk zit de hele dag thuis en zie geen uitweg meer, ik had nooit gedacht dat ik school zo erg zou missen...”

- Jonas, 17 jaar

β€œTegenwoordig praat ik soms een paar dagen achter elkaar met niemand, het ergste is dat ik er langzaam gewend aan raak”

- Mohammed, 22 jaar

β€œIk zou graag met iemand willen praten over hoe ik me voel, maar ik heb geen idee met wie”

- Diego, 21 jaar

β€œIk mis het om op stap te gaan met mijn vriendinnen, ik kan me de laatste keer niet eens meer herinneren”

- Isabelle, 20 jaar

β€œHet zou fijn zijn om met iemand te kunnen praten over hoe ik me voel, ik denk dat er veel meer aandacht naar de mentale gezondheid van de jeugd moet gaan”

- Sasha, 23 jaar

Veelgestelde vragen

 • Wat moet ik doen in een noodgeval?+
  Tijdens een noodgeval is het belangrijk dat jij zo snel mogelijk de hulp krijgt die je nodig hebt. Daarom adviseren wij altijd om bij accuut gevaar direct 112 te bellen. Heb jij gedachten die neigen naar zelfmoord bel dan gratis 0800-113, zij zullen je direct helpen om weer op het juiste pad te komen.
 • Is deze hulp ook voor mij beschikbaar?+
  Ons doel is om zoveel mogelijk jongeren te helpen tussen 16 en 24 jaar, dus val jij binnen deze leeftijden dan willen wij jou helpen op elke manier mogelijk. Ben jij jonger dan 16 jaar, dan adviseren wij om jouw ouder(s) direct te vragen om kosteloos een sessie met een van onze gecertificeerde te boeken zodat wij jou verder kunnen helpen.
 • Welke problemen helpen jullie allemaal bij?+
  Wij zijn ervan overtuigd dat wij bij bijna alle gevallen wel kunnen helpen. De corona maatregelen zorgen vaak voor gevoelens van isolatie, depressie en doelloosheid. Gevoelens waar wij je graag vanaf helpen. Heb jij suΓ―cidale of acute hulp nodig? Dan adviseren wij om contact op te nemen met 0800-113 of 112.
 • Zijn er kosten of andere voorwaarden aan verbonden?+
  Nee de gesprekken en therapiesessies zijn allemaal gratis. Wij zijn dit initiatief begonnen om zoveel mogelijk jongeren te helpen met hun problemen zonder dat wij daar zelf geld mee willen verdienen. De kosten die jouw telefoonprovider verbind aan de telefoongesprekken kunnen wij echter helaas niet wegnemen.
 • Kan een coachingsgesprek ook anoniem?+
  Dat kan zeker, wij begrijpen het als je anoniem met iemand wilt praten. Om anoniem te bellen moet je gebruik maken van #31# voor het telefoonnummer dat je probeert te bereiken. Dus in plaats van 0612345678, bel je naar #31#612345678.
 • Hoe help je mensen om je heen?+
  Het beste kan je mensen om je heen helpen door er voor ze te zijn. Als je merkt dat iemand wat meer in zijn/haar schulp is getrokken, probeer die persoon dan bij bepaalde evenementen te betrekken. Een blokje om lopen kan al enorm helpen! Weet jij niet goed hoe je zo’n persoon het best kan helpen dan kan je ze ook altijd doorverwijzen naar deze website!
Denk je aan zelfmoord in coronatijd? Bel gratis 0800-0113 of kijk op 113.nl
Loop je accuut gevaar door bijvoorbeeld geweld? Bel direct 112